Μαρία Κυριακαντωνάκη-Μπακόλα, Διευθύντρια

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα Αττικής. Με καταγωγή από τη Κρήτη έμαθα από μικρή να αγαπώ τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της Ελλάδας! Είμαι μητέρα δύο υπέροχων κοριτσιών και ζω στη Βοστώνη με την οικογένειά μου τα τελευταία χρόνια. Γράφω μαντινάδες και αγαπώ τη φύση και τα λουλούδια.

Εργάζομαι ως βοηθός δασκάλας παράλληλης στήριξης σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες σε Αμερικανικό Δημοτικό σχολείο του Brookline, Μασαχουσέτης.

Επίσης διδάσκω μαθήματα ελληνικής γλώσσας και μυθολογίας σε παιδιά σε ένα πρόγραμμα που προσφέρεται σε μαθητές μετά το τέλος των ωρών λειτουργίας του σχολείου όπου εργάζομαι.

Επίμονη και δημιουργική δεν σταματώ ποτέ να μαθαίνω και να εξελίσσομαι. Πρόσφατα παρακολούθησα με επιτυχία ένα επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης στο εξωτερικό και αποφοίτησα από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη. Το Ελληνικό σχολείο του Αγίου Νεκταρίου και οι μαθητές μου είναι η μεγάλη μου αγάπη μετά την οικογένεια μου. Με συγκινεί πάντα η προσπάθεια των παιδιών που μαθαίνουν να μιλούν, να διαβάζουν και να γράφουν στα ελληνικά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση για μένα από το να τα βλέπω να προοδεύουν, γι’αυτό και τα καμαρώνω και τα στηρίζω σε κάθε τους βήμα.

 

Αφροδίτη Φαλιέρου

Ονομάζομαι Αφροδίτη Φαλιέρου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα κατά κύριο λόγο στην Αθήνα. Εζησα για τέσσερα χρόνια στην Ίμβρο και στην Κωνσταντινούπολη, που πλέον ανήκουν στην Τουρκία. Τον τελευταίο χρόνο βρίσκομαι στην πόλη της Βοστώνης, όπου πραγματοποιώ τις σπουδές μου στα οικονομικά. Παράλληλα, συνεχίζω τις σπουδές μου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικευόμενη στην Παιδαγωγική Δημοτικής Εκπαίδευσης. Η ελληνική γλώσσα, η οποία είναι η μητρική μου, αποτελεί έναν θησαυρό που αγαπώ να μοιράζομαι. Όσο ζούσα στην Τουρκία, είχα την ευκαιρία να διδάξω την ελληνική γλώσσα σε δίγλωσσα παιδιά, εμπειρία που με βοηθήσω να προχωρήσω παρακάτω. Είμαι ενθουσιασμένη που θα ξεκινήσω να μεταδίδω τη γνώση και την αγάπη μου για την ελληνική γλώσσα στους μικρούς μαθητές του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Νεκτάριου, ενισχύοντας τις γλωσσικές τους δεξιότητες και καλλιεργώντας το πάθος τους για μάθηση.

 

Φωκίων Καλογεράς

Ονομάζομαι Φωκίων Καλογεράς, μεγάλωσα στο Sharon της Μασαχουσέτης όπου πέρασα όλη μου την παιδική ηλικία. Αποφοίτησα από το Sharon High School το 2018, και τώρα σπουδάζω Ιστορία στο Umass – Boston με minor στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κλασικές επιστήμες.Έχω καταγωγή νησιώτικη, ο παππούς μου γεννήθηκε στην Άνδρο και η γιαγιά μου στη Νάξο,στην οποία έχω περάσει όλα μου τα καλοκαίρια. Στη Νάξο διδάσκω κλασική κιθάρα σε θερινά εργαστήρια μουσικής όπου δέχονται παιδιά από πέντε ετών και άνω. Παράλληλα, συμμετέχω στην παραγωγή συναυλιών λόγιας, βυζαντινής, δημοφιλούς, και παραδοσιακής μουσικής σε διάφορα νησιά του Αιγαίου.

Ο πατέρας μου ήρθε στην Αμερική την δεκαετία του 80’ για σπουδές, ενώ είχε μεγαλώσει στην Αθήνα. Φυσικά, θεώρησε πως ήταν πάρα πολύ συμαντικό να μάθουμε εγώ και τα αδέλφια μου Ελληνικά, και ως εκ τούτου μιλάγαμε πάντα Ελληνικά. Μας έστειλε στο Ελληνικό Σχολείο Αγίου Νεκταρίου του Roslindale ως μαθητές. Τελείωσα το σχολείο, και μάλιστα κατάφερα να κατακτήσω το επίπεδο Γ2 στην Ελληνομάθεια.

Χαίρομαι, λοιπόν, που επιστρέφω στο Ελληνικό Σχολείο τώρα ως δάσκαλος για να προσφέρω με την σειρά μου όσες γνώσεις μπορώ στην επόμενη γενιά. Εξάλλου, κάποτε βρισκόμουν και εγώ στην θέση τους.

Μαρία Καμπερίδου

Γεια σας,

Ονομάζομαι Μαρία Καμπερίδου! Γεννήθηκα στην Αθήνα και ζω μόνιμα στη Βοστώνη.

Εργάστηκα στα Δημόσια Σχολεία της Βοστώνης και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Βοστώνης, στο Ελληνικό Σχολείο Καθεδρικού και στο πρώην Ελληνικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη της Βοστώνης. Στο ελληνικό σχολείο Αγίου Νεκταρίου διδάσκω για πάνω από 35 χρόνια. Παραμένω επίσης ενεργή και σε άλλους τομείς της εκπαίδευσης. Είμαι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καθηγητών Νέας Αγγλίας. Ήταν χαρά μου να εκπροσωπήσω τη σχολή του Αγίου Νεκταρίου στα σεμινάρια του St. John's University στην Ακαδημία Αγίου Βασιλείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης και πιο πρόσφατα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να γράφω ποιήματα και να παίζω κρυπτόλεξο. Πεθύμησα πολύ τους μαθητές μου και ανυπομονώ να γνωρίσω και τους καινούργιους.!!

 

Συμέλα Μηνασίδου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, σπούδασα στην Λάρισα και έχω πτυχίο λογιστικής.

Εργάζομαι ως γραμματέας στην Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Roslindale και είμαι μία από τις δασκάλες του ελληνικού σχολείου για πάνω από 20 χρόνια. Δίδαξα επίσης στο Καθεδρικό Σχολείο, παρακολούθησα σεμινάρια της Αρχιεπισκοπής για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας και υπήρξα δασκάλα στο κατηχητικό σχολείο.

Στον ελεύθερο χρόνο μου, απολαμβάνω το διάβασμα και τη κηπουρική. Αγαπώ πολύ τα λουλούδια όπως επίσης και να περπατώ παρέα με το αγαπημένο μου σκυλάκι.

Βανέσσα (Βασιλεία) Μίγκου

Γεια σας!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βοστώνη με καταγωγή από την Κατερίνη. Πηγαίνω κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα με τον σύζυγό μου και τα δύο μου τα παιδιά. Μοιράζουμε το καλοκαίρι μας ανάμεσα Κατερίνη και Ηγουμενίτσα.

Σπούδασα και πήρα  το μεταπτυχιακό μου στο χώρο της εκπαίδευσης για τις τάξεις πρώτη με έκτη δημοτικού. Έχω πάρει και δεύτερο πτυχίο στα Ισπανικά σαν μοντέρνα γλώσσα. Κλείνω 11 χρόνια ως δασκάλα της δευτέρας τάξης στο Millis σε ένα ειδικό πρόγραμμα που λέγεται Spanish Immersion. Έχω πάνω από 15 χρόνια πείρας στην τάξη της δευτέρας δημοτικού με παιδιά που μαθαίνουν δεύτερη γλώσσα.
Είχα ξαναδουλέψει στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Νεκταρίου ως δασκάλα στο προνηπιαγωγείου και της δευτέρας τάξης.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα χαίρομαι πάρα πολύ που επιστρέφω στο θαυμάσιο ελληνικό μας σχολείο για να μοιραστώ με τους μαθητές μου την αγάπη και την λατρεία μου για την Ελλάδα και τα έθιμα της!

 

Μαρία Παυλίδου

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βοστώνη ως Ελληνίδα πρώτης γενιάς. Ήταν μέρος του ελληνικού δίγλωσσου προγράμματος στο δημοτικό σχολείο και στη συνέχεια παρακολούθησε το Ελληνικό πρόγραμμα στο Hellenic College Holy Cross, αλλά έλαβε την επάρκειά της όταν έδωσε εξετάσεις για το Ελληνικό Λύκειο στην Ελλάδα. Έχει ένα υπόβαθρο στην Εκπαίδευση και τους Μαθητές Αγγλικής Γλώσσας και έχει διδάξει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και εκπαίδευση ενηλίκων στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Είναι ενθουσιασμένη για την ευκαιρία να είναι μέλος μιας ομάδας και της ελληνικής κοινότητας, όπου όλοι μοιραζόμαστε την αγάπη για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

 

Ελπίδα Περιστεροπούλου

Γεια σας ,

Λέγομαι Ελπίδα Περιστεροπούλου και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέρος αυτής της υπεροχής ομάδας σαν δασκάλα του Ελληνικού μας Σχολείου στο Ρόσλιντειλ.

Είμαι μητέρα δύο παιδιών και ζω με την οικογένεια μου στη Βοστώνη για πάνω από 10 χρόνια. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα με καταγωγή από την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Είμαι αρχιτέκτονας- μηχανικός. Η αγάπη μου για την αρχιτεκτονική με οδήγησαν στην Φλωρεντία της Ιταλίας όπου και ολοκλήρωσα τις ακαδημαϊκές μου σπουδές και αποφοίτησα από το Università Degli Studi di Firenze. Λατρεύω την Ελλάδα και η αγάπη μου για την γλώσσα και τον πολιτισμό μας είναι γνώμονας σε ότι κάνω.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ανυπομονώ να δημιουργήσω μαζί με τα παιδιά μια σχολική χρόνια γεμάτη με την ελληνική μας κουλτούρα, την τέχνη και τις παραδόσεις. Να μάθουμε μαζί καινούργια πράγματα, να διασκεδάσουμε και να ζήσουμε μια εποικοδομητική εμπειρία με βάση την αγάπη μας για την Ελλάδα.

 


Maria Kyriakantonaki-Bakola, Director

Maria was born and raised in Athens (Attiki); her origins from Crete. From a young age she learned to love the customs and traditions of Greece!  She is the mother of two wonderful girls and currently resides in Boston with her family.

She works as a teacher’s assistant for parallel support to students with learning difficulties at a public American elementary school in Brookline, MA. She also teaches Greek language and mythology to children in a program offered to students after school hours where she works. 

Aside from Greek and English she also speaks French. She enjoys: traditional Greek dancing, writing mantinades (a type of poem), and loves nature and flowers. Persistent and creative, she never stops learning and evolving.  

She has recently, successfully completed, a year-long training program on teaching Greek as a second foreign language abroad; and graduated from the Greek Language Center in Thessaloniki.

The Greek School of Saint Nectarios and her students are her greatest love after her family.  She is always moved by the hard work of the students, learning to speak, read and write in Greek.  There is no greater reward for her than to see her students succeed, and for that reason, she admires them and supports them.

 

 

Afroditi Falieros

Afroditi was born and primarily raised in Athens. She lived for four years in Imvros and Constantinople, which now belong to Turkey. Over the past year, she has been living in Boston, where she is studying economics. At the same time, she is continuing her studies at the National and Kapodistrian University of Athens, specializing in Primary Education Pedagogy. The Greek language, which is her native language, is a treasure she loves to share. While living in Turkey, she had the opportunity to teach the Greek language to bilingual children, an experience that helped her advance further. She is excited to start sharing her knowledge and love for the Greek language with the young students at the Greek School of Saint Nektarios, enhancing their language skills and nurturing their passion for learning.

 

 

Fokion Kalogeras

Fokion grew up in Sharon Massachusetts. He studies history at UMASS – Boston, with a minor in secondary education and classics. His grandparents on his father’s side were Cycladic islanders; his grandfather grew up on Andros while his grandmother on Naxos where he has spent all his summers. In Naxos participates in summer musical workshops introducing classical guitar to students young and old. He also takes part in the production of concerts of classical, chamber, byzantine, popular, and traditional music in several islands of the Aegean.

His father, who grew up in Greece, moved to the U.S. in the 80’s. Naturally, he insisted on educating his children in his native language, and in pursuit of this goal, Fokion and his siblings spoke Greek in their household and were sent to the Saint Nectarios Greek School. He went on to successfully complete the highest level (Γ2) of Ελληνομάθεια (Ellinomatheia), the Greek biliteracy examination. Having been, after all, in their position, he is very glad to return to the program now as a teacher, and hopes to pass on to this new group of students the very rich culture of which we are a part of.

 

 

 

Maria Kamberidis

Maria was born in Athens and lives permanently in Boston.

She worked at The Boston Public Schools and the Education Center of Boston, at the Cathedral Greek School  and the formerly St. Ioannis Boston Greek School. We are very lucky to have her 35+ years of experience in teaching here at the Greek School of Saint Nectarios. 

She also remains acitve in other areas of education: she is vice-president of the Association of Greek Teachers of New England. Maria represented the school of Saint Nectarios in the seminars of St. John’s University at St. Basil’s Academy, the University of Crete and most recently the University of Cyprus.

She likes to write poems and play cryptocurrency. She really missed her students and she can't wait to meet the new ones !!

 

 

 

Simela Minasidou

Simela was born and raised in Greece, studied in Larissa and has a degree in Accounting.

She is married and has three wonderful girls.  Works as the secretary at St.Nectarios Church, Roslindale and is one of our Greek School teachers. 

She has been teaching at the Greek school for over 20 years. She also taught at the Cathedral school, attended seminars of the Archdiocese on teaching Greek as a second language and has been a Sunday School teacher. 

In her free time she enjoys reading, gardening and loves to admire flowers. Long walks with her beloved dog keeps her active.

Vanessa (Vasileia) Migos

Vanessa was born and raised in Boston. She vistis Greece every summer with her husband and two children and spends time between Katerini and
Igoumenitsa to connect with their family roots. 

She has a Master’s degree in elementary education for grades 1-6 as well as a bachelors degree in Spanish as a Modern Language. She works for the Millis Public School district and has been the second grade Spanish Immersion teacher for 11 years. 

She has over 15 years of experience in second grade with children who are immersed in a foreign language, and has worked at our Greek school some years ago, as the preschool and second grade teacher. She stepped away for a short period to start a family and has  enthusiatically returned to share her love and appreciation for Greece and the Greek culture and customs, with her students. 

 

 

Maria Pavlidis

Maria was born and raised in Boston as a first-generation Greek. She was part of the Greek bilingual program in elementary school and then attended the Hellenic College Holy Cross Greek program but received her proficiency when she sat the Greek High School exams in Greece. She has a background in Education and English Language Learners and has taught primary, secondary and adult education in the U.S and abroad.

She is excited for the opportunity to be part of a team and Greek community, where we all share the love for the Greek language and culture.

 

 

 

Elpida Peristeropoulou

Elpida Peristeropoulou is a mother of two children and she has been living with her family in Boston for over ten years. Elpida was born and raised in Greece with origins from Peloponnese and Crete and she is an architect-engineer. Her love for architecture led her to Florence, Italy, where she completed her academic studies and graduated from the Università Degli Studi di Firenze. She loves Greece and her love for our language and culture is the guide in everything she does.

She is very excited to create a school year full of our Greek culture, art and tradition with the children; to learn new things together, to have fun and to live a constructive experience based on our love for Greece.